کاربرد شیشه های رنگی در معماری داخلی

1398/09/26 ۱۰:۵۲ ق٫ظ

شیشه های رنگی در معماری داخلی ریشه ی قدمت دار دارد. در گذشته در معماری داخلی و در ساخت پنجره ها از شیشه های رنگی اکثرا به رنگ آبی و قرمز استفاده می کردند. برای مثال شما پنجره های مسجد نصیر الملک واقع در شیراز نمونه ی بارز زیبایی و قدمت شیشه های رنگی در دکوراسیون و طراحی داخلی می باشند.

پنجره های استین گلاس

در دکوراسیون و طراحی داخلی نور و رنگ دو عامل بسیار مهم می باشند. انتخاب رنگ مناسب و نورپردازی مناسب در فضای داخلی از عوامل تاثیرگذار در معماری داخلی می باشد.

شیشه های رنگی علاوه بر زیبایی که در فضا ایجاد می کنند عامل تاثیر گذار در نورپردازی نیز می باشند. این شیشه ها نوری را که از خود عبور می دهند با رنگ ها مختلف در فضا منتشر می کنند. به همین دلیل استفاده از شیشه های رنگی تاثیر بسزایی نیز در روح و روان افراد می گذارد چرا که فضای آرام بخش و دلنشین را ایجاد می کند.

با توجه به این توضیحات با گذشت زمان استفاده از شیشه های رنگی در معماری داخلی کمرنگ تر از گذشته شده بود. اما با پیدایش تکنیک استین گلاس استفاده از شیشه های رنگی در معماری داخلی رونق گرفت. در رابطه با این تکنیک در ادامه به توضیحات بیشتری خواهیم پرداخت.

همانطور که می دانید دکوراسیون داخلی تاثیر و رابطه ی مستقیمی با اثرات روانشناختی دارد. به همین دلیل استفاده از هر تکنیک و المانی باید با توجه به این موضوع به کار برده شود. شیشه های رنگی باعث ایجاد آرامش در فضا می شود.

در این مطلب می خواهیم به چندین تکنیک خلق شیشه های تزئینی با استفاده از شیشه های رنگی اشاره کنیم. تکنیک هایی که با روی کار آمدنشان شیشه های رنگی را با معماری امروز آشتی دادند.

تکنیک های استفاده از شیشه رنگی

شیشه های رنگی

تکنیک استیند گلس

استیند گلس یک روش تزئین شیشه با استفاده از شیشه های رنگی و ایجاد یک شیشه از چندین قطعه شیشه رنگی می باشد. این تکنیک از کشور ایتالیا ریشه گرفته است و چندین سالی می باشد که معماران سرزمین ما نیز از این تکنیک در ساخت المان های تزئینی استفاده می کنند. استیند گلس یک طرح کلی با استفاده از قطعات شیشه رنگی می سازند. از این شیشه ها در ساخت انواع درب و پنجره ، گنبد شیشه ای، نورگیر، سقف کاذب و غیره استفاده می شود.

شیشه های رنگی

تکنیک تیفانی گلس

تیفانی گلس نیز مانند روش استین گلاس می باشد. در این تکنیک نیز از شیشه های رنگی برای ساخت یک شیشه با طرح دلخواه استفاده می شود. تفاوت این روش با استیند گلس در نحوه اتصال شیشه های رنگی به یکدیگر می باشد.

شیشه های رنگی

تکنیک فیوزگلاس

در این تکنیک شیشه های رنگی را برای ساخت المان و ظروف دکوراتیو با قرار دادن در کوره به هم متصل می کنند. برای آشنایی بیشتر با این تکنیک می توانید به مطلب فیوزگلاس چیست؟ مراجعه کنید.

روش های ذکر شده به گونه ای شیشه های رنگی را یکدیگر متصل می کنند تا از آن ها در طراحی و دکوراسیون داخلی استفاده شود.

دیدگاه تان را بنویسید

نظر خود را درباره این مقاله بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *