انواع پنجره در نمای ساختمانی

1398/09/30 ۴:۵۰ ب٫ظ

پنجره مهم ترین منبع تامین نور طبیعی در یک ساختمان می باشد. انتخاب پنجره مناسب از آن جهت مهم می باشد که هم می تواند یک المان تاثیر گذار در دکوراسیون داخلی و نمای بیرونی باشد. هم اینکه باید از لحاظ فنی دارای ویژگی هایی از قبیل عایق صوتی، عایق حرارتی و مقاوم و ضد ضربه باشد.

ابتدایی ترین کاربرد پنجره تامین نور طبیعی در فضای داخلی می باشد البته ناگفته نماند که در این راستا موقعیت جغرافیایی ساختمان نیز تاثیر دارد. بعضی از ساختمان ها به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارند و به دلیل کنار هم قرار گرفتن ساختمان ها فاقد پنجره می باشند. این ساختمان ها می توانند از نورگیر های سقفی برای بهره گیری از نور طبیعی استفاده کنند.

شیشه های پنجره ها نیز در عبور نور تاثیر بسزایی دارند. چارچوب پنجره ها نیز در انواع متریال مختلف ساخته می شوند که در این مطلب انواع مختلف پنجره ها را با توجه به نوع متریال معرفی می کنیم. پس با ما همراه باشید….

انواع پنجره ها از نظر نوع متریال ساخته شده

انواع پنجره در نمای ساختمانی

پنجره چوبی

پنجره های چوبی جزو نخستین ترین نوع پنجره می باشند. چوب یکی از اولین متریال ها در ساخت درب و پنجره می باشد. البته امروزه نیز پنجره چوبی همچنان جایگاه خود را در دکوراسیون داخلی و ساخت ساختمان ها دارد. در زمان های گذشته مخصوصا در معماری ایرانی پنجره های چوبی با شیشه های رنگی به رنگ های آبی، قرمز و سبز ساخته می شدند. اما با گذشت زمان و پیشرفت علم پنجره های چوبی با قابلیت های دوجداره بودن، عایق صوتی و حرارتی و قابلیت شستشو می باشند.

پنجره آلومینیومی

پنجره آلومینیومی از نوع پنجره های فلزی می باشند. پنجره های آلومینیومی دارای طول عمر بیشتری از پنجره های چوبی می باشند. پنجره های الومینیومی سبک و نازک می باشند. این نوع عایق حرارتی نمی باشند و باعث هدر رفت انرژی می شوند. همچنین آلومینیوم با بارش برف و باران دچار زنگ زدگی و خوردگی می شوند. پنجره های آلومینیومی در برابر ضربه مقاوم نمی باشند و به راحتی دچار تو رفتگی و خراش خوردگی می شوند که در این صورت قابل تعمیر نمی باشندو باید تعویض شوند.

پنجره‌های آهنی

پنجره های آهنی بر خلاف پنجره های آلومینیومی در برابر ضربه مقاوم تر می باشند و اگر هم دچار خراش و تو رفتگی شوند قابل تعمیر می باشند. این پنجره ها به صورت دوجداره قابل ساخت می باشند. پنجره های آهنی در هنگام بارندگی آب را از خود نفوذ می دهد و باعث زنگ زدگی آن می شود.

پنجره های کامپوزیت

کامپوزیت ها از فرآیند های شیمیایی بدست می آیند. که  پنجره های ساخته شده با این متریال در دو نوع فایبر گلاس و UPVC ساخته می شوند.

پنجره‌های فایبر گلاس

فایبرگلاس به کامپوزیت های پلیمری گفته می شود که پنجره های فایبرگلاس از الیاف شیشه با مواد پلیمری ساخته می شود. پنجره های فایبر گلاس دارای وزن بسیار پایین نسبت به سایر پنجره ها می باشند. این نوع عایق صوتی و حرارتی می باشند. پنجره های فایبرگلاس مقاوم در برابر ضربه، آتش، فشار و خوردگی می باشد.

انواع پنجره در نمای ساختمانی

پنجره‌های  UPVC

پنجره های یو پی وی سی یکی از نوع پنجره ها در برابر هدر رفت انرژی می باشند و از هدر رفتن 30 درصد انرژی جلوگیری می کنند. این نوع پنجره عایق صوتی و حرارتی می باشد.

پنجره استین گلاس

شیشه های تزئینی استین گلاس در ساخت پنجره ها نیز کاربرد دارند. پنجره های استین گلاس علاوه بر اینکه عملکرد های کاربردی پنجره ها دارند یک المان دکوراتیو در دکوراسیون داخلی و حتی نمای بیرونی می باشند. این نوع پنجره ها نور را به راحتی از خود عبور می دهند و در رنگ های مختلف در فضای داخلی منتشر می کنند. پنجره استین گلاس علاوه بر عبور نور حریم شخصی را حفظ می کند و می توان با خیال آسوده پرده را کنار زد و ازنور خورشید بهره برد.

انواع پنجره در نمای ساختمانی

دیدگاه تان را بنویسید

نظر خود را درباره این مقاله بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *