یکی از جذاب ترین و پرانرژی ترین سبک های معماری داخلی معماری به طراحی داخلی منزل به سبک سنتی می باشد که سالیان زیادی از پیدایش آن می گذرد و مربوط به گذشتگان ما می باشد.
یکی از علل جذابیت سبک سنتی در معماری داخلی سادگی در انتقال پیام به مخاطبان می باشد و بسیاری از افراد با استفاده از این سبک احساس نوستالژیک بودن را به محیط القا می کنند و خاطرات جذاب و شیرین گذشته برایشان مرور می شود به همین علت یکی از سبک های موفق در معماری داخلی که بیشتر افراد را جذب خود کرده همین سبک سنتی می باشد.
در صورتی که امروزه بیشتر افراد به دنباله سبک های مدرن و معاصر برای طراحی دکوراسیون داخلی می باشند، اما احساس تعلق و حس نستالژیک داشتن در منزل موجب شده تا برخی افراد علاقه مند به سبک سنتی در معماری داخلی منزلشان باشند و یا تمایل به استفاده از سبک های تلفیقی در معماری داخلی داشته باشند، برخی افراد قسمتی از منزل خود را به سبک سنتی طراحی کرده تا با نگاه کردن به آن یاد گذشته و خاطرات خوش خود بیفتند و از گذراندن وقت در آنجا لذت ببرند.
همانطور که می دانید هر سبکی جزئیات و تعلقات خاص خود را دارد و برای پیاده سازی سبک سنتی در دکوراسیون داخلی باید پارامترهای مهم و اساسی را رعایت نمایید. با توجه به مواردی که گفتیم افرادی که بخواهند از دو سبک مدرن و سنتی به صورتی تلفیقی استفاده کنند باید قوانین هر دو سبک را رعایت کنند تا دکوراسیونی زیبا و تاثیر گذار داشته باشند.
گروه دکوراسیون آرچی تاج سعی دارد در این مقاله ویژگی های سبک سنتی در معماری داخلی را برای شما بازگو نماید.
مرتبط : سبک های طراحی داخلی
مهمترین ویژگی های سبک سنتی در طراحی داخلی
اگر بخواهیم سبک سنتی را ریشه یابی کنیم باید بگویم که طراحی داخلی سنتی مربوط به دکوراسیون کلاسیک اروپایی می باشد اگر توجه کنید میبینید شباهت زیادی با سبک کلاسیک دارد که این شباهت برای سبک چیدمان دکوراسیون داخلی اروپایی ها در سال های گذشته می باشد. البته ناگفته نماند که این دو سبک تفاوت های جزئی هم باهم دارند که باعث شده آنها را از هم متمایز کند. همچون تفاوت ها و شباهت های بین سبک های معاصر و مدرن.
اما اگر اطلاعاتی از دو سبک داشته باشید و آنها را بشناسید می توانید آنها به راحتی تشخیص دهید.
از اصلی ترین نشانه های سبک سنتی که در طراحی داخلی به چشم می خورد استفاده از چوب در دکوراسیون می باشد و اگر به صورت جزئی تر به مبلمان و معماری ساختمان نگاه کنید حتما مجذوب ظرافت و معماری خاص آن خواهید شد.
خوشبختانه سبک سنتی بسیار انعطاف پذیر می باشد و شما می توانید به راحتی با هر عنصری که در فضای داخلی وجود دارد هماهنگی ایجاد نمایید تا در نهایت یک دکوراسیون داخلی منحصربه فرد و خاص برای فضای خانه خود داشته باشید.
دکوراسیون داخلی سنتی منزل
یکی از مهمترین ویژگی های طراحی داخلی سنتی شباهت بین مبلمان و فضا و خطوط می باشد. به عنوان مثال در سبک سنتی از صندلی هایی استفاده می شود که پشتی آنها یکسان است و پایه های میز به صورت پنجه ایی می باشد همچنین وجود منحنی در ساختار مبلمان شما را به گذشته ها می برد. دقیقا همانند جواهرات و عتیقه های قدیمی که از سبک سنتی پیروی می کنند این سبک را در نظر شما ملموس می کنند.
یکی از اهداف اصلی در طراحی داخلی به سبک سنتی سادگی و راحتی این سبک می باشد علاوه بر این پارمترهای زیبایی و کاربردی بودن در این سبم اهمیت زیادی دارد. با رعایت کردن تمام نکات در مورد سبک سنتی می توانید آنها را به راحتی در منزل خود پیاده سازی کنید.
باید همه مبلمان و وسایلی که در دکوراسیون از آنها استفاده می کنید با یکدیگر جور و هماهنگ باشند. معمولا برای راحتی و انتخاب بهتر وسایل در چیدمان بهتر است یک نقطه کانونی را به عنوان قسمت شاخص تعیین نمایید سپس در اطراف آن تقارن ایجاد کنید.
به عنوان مثال شومینه خانه یا یک قطعه بزرگ از مبلمان و یا یک اثر فاخر می تواند به عنوان قسمت کانونی خانه شناخته شود و چیدمان در اطراف آن نیز به صورت متقارن انجام شود.
رنگ در طراحی داخلی سنتی منزل
معمولا در طراحی به سبک سنتی دیوارها با رنگ های خنثی رنگ آمیزی می شوند تا به این وسیله همه توجه مخاطبان به سمت مبلمان و وسایل تزیینی و دکوری جلب شود. بنابراین اگر تصمیم به تغییر رنگ دکوراسیون خود دارید بهتر است توجه خود را به قطعات بزرگ مبلمان معطوف کنید. شما می توانید از رنگ هایی مانند آبی، قرمز، قهوه ایی و رنگ های مشابه این ها برای رومبلی و سایر وسایل استفاده نمایید.
یادتان باشد از به کار بردن آثار هنری و عناصر سنتی در چیدمان دکوراسیون سنتی غافل نشوید و تاجایی که می توانید از رنگ های پر انرژی و زنده برای وسایلتان استفاده کنید.
پارچه در طراحی داخلی سنتی منزل
در سبک سنتی بیشتر از پارچه هایی استفاده می شود که رنگ های مات دارند و الگو آنها عمدتا گلدار و یا طرح های ویژه می باشد که طرح های بته جقه و داماس از طرح های پر طرفدار در پارچه های سبک سنتی ایرانی می باشند.
جنس این پارچه ها معمولا از جنس پارچه های غنی و گران قیمت مانند ترمه، ابریشم و مخمل می باشند که برای خرید این نوع پارچه ها باید هزینه های بالایی را صرف کنید که طراحان داخلی توجه ویزه ایی به این نوع پارچه ها دارند.
بهتر است در این سبک تعادل را رعایت نمایید اگر قسمتی از رومبلی، پرده و یا وسایل دیگر پر نقش و نگار و طرح دار هستند حتما سعی کنید یک قسمت را ساده در نظر بگیرید تا تعادل برای زیبایی فضای دکوراسیون منزلتان بر قرار باشد.
در کل انتخاب نوع و طرح پارچه به سلیقه شما بستگی دارد همچنین شما می توانید در این زمینه از طراحان داخلی و کارفرمایان پروژه معماری داخلی کمک بگیرید.
ولی قبل از هر کاری باید میزان بودجه در دسترس خود را مشخص کنید تا با این کار هم خودتان هم افرادی که قرار است شما را در کار بازسازی خانه و دکوراسیون داخلی منزل یاری کنند بدانند چقدر آزادی برای انتخاب وسایل دارند.
چوب در طراحی داخلی سنتی منزل
چوب ها از مهمترین عناصری هستند بیشترین استفاده را در طراحی داخلی سنتی منازل دارند شاید به طور کلی بتوان گفت عنصر کلیدی در سبک سنتی چوب است.
چوب هایی که رنگشان تیره تر است معمولا طول عمر و کیفیت بیشتری دارند که چوب گیلاس، افرا و ماهون جزء این نوع چوب ها هستند و برای ساخت مبلمان هم می توانید از آنها استفاده نمایید.
یکی دیگر از پارامترهای سبک سنتی استفاده از کف پوش های چوبی می باشد. البته در طراحی داخلی به سبک سنتی از سرامیک و فرش هم استفاده می کنند اما کفپوش های چوبی جدیدتر و مدرن تر هستند.
فرش در طراحی داخلی سنتی منزل
در گذشته به علت اینکه کفپوش های مناسبی همچون سرامیک وجود نداشت و راه رفتن و نشستن روی زمین اتاق ها معمول بود و از فرش ها برای پاکیزه نگه داشتن فضای اتاق ها استفاده می کردند. و اینکه از چه نوع فرشی برای دکوراسیون منزلتان استفاده می کنید یک امر سلیقه ایی می باشد و شما می توانید بسته به علاقه خود فرش مد نظرتان را انتخاب نمایید که تنها نکته که باید به آن توجه نمایید هماهنگی بین ساختار نقش و نگار و رنگبندی فرش با سایر وسایل به کار رفته در دکوراسیون منزل می باشد. شما باید یا فرش را با وسایل دیگر هماهنگ کنید و یا برعکس. خوشبختانه در صنعت بافندگی فرش های ایرانی طرح و نقش های گوناگونی از فرش در بازار وجود دارد.
مرتبط : قواعد مهم در دکوراسیون داخلی که مهم است آن ها را رعایت کنیم
پرده در طراحی داخلی سنتی منزل
یکی از نکات فراموش نشدنی در این سبک طراحی داخلی منزل پرده است. که در گذشته تنها برای پوشاندن و زیبایی پنجره ها از پرده استفاده نمی کردند. بلکه در دکوراسیون سنتی ایرانی هر قسمت از منزل که فضای خالی روی دیوار وجود داشت از پرده استفاده می کردند و به نوعی پرده جزئی از تزئینات به حساب می آمد. شاید پرده های سبز رنگ با بته جقه های قرمز، مخمل زرشکی با شرابه های طلایی و یا پرده های سرمه دوزی دستی را دیده باشید. که این نوع پرده ها برای فضاهای سنتی بسیار مناسب هستند.
مرتبط : دکوراسیون ایرانی
مبلمان در طراحی داخلی سنتی منزل
در گذشته از مبلمان مدرن امروزی خبری نبود. در این زمینه هم سلیقه ایرانیان به زیبایی شکوفا شده بود که از مخده ها یا همان بالشت های بزرگ که برای لم دادن استفاده می کردند بهره گرفتند. در گذشته های نزدیک تخت های نشیمن از فرهنگ اعراب به دکوراسیون ایرانی راه پیدا کرد. اما نوع و رنگ پارچه های بکار رفته در آنها به سبک ایرانی بود. بکار گیری یک میز منبت کاری شده کنار آنها فضای سنتی را برای شما ایجاد می کند.
در کنار تمام مواردی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم تزیینات معماری هم تاثیر بسیاری زیادی در طراحی داخلی سنتی منزل دارد که در زمان معماری معمولا از قالب گیری گچ کاری، پنل ها و پارتیشن های چوبی و یا کاشی های با طرح و نقش های مختلف استفاده می کنند.
در معماری خانه ها می توانید با استفاده از ستون ها و اتاق ها تا جای که امکان دارد سبک سنتی را در منزل خود برقرار نمایید.
مرتبط : دکوراسیون داخلی خانه های لوکس