طراحی شیشه های استین گلس
اجازه دهید پیش از آنکه در مورد طراحی شیشه های استین گلس و نکات آن صحبت کنیم، آشنایی کوتاهی در مورد ریشه و فلسفه این هنر داشته باشیم.
شاید این هنر امروز بسیار مورد توجه قرار گرفته باشد، اما جالب است که بدانید قدمت آن به دوره روم باستان برمیگردد، البته که در آن دوران ابزار آلات و این کیفیت متریال وجود نداشت اما به نسبت توانایی هایشان، المان های بی نظیری را خلق کرده اند.
شیشه های شفاف که نزدیک به شیشه های امروزی می باشد در اواخر سده ی سوم پیش از میلاد رواج پیدا کردند اما استین گلس به فرم و استایل امروزی از دوره گوتیک پا به طراحی های معمای نهاد و از همان زمان تا به الان چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.
استین گلس در واقع به معنای جای دادن شیشه های رنگی کنار هم، به منظور ایجاد یک طرح منسجم و واحد است. البته که از ابتدا تا پایان به همین سادگی نخواهد بود.
نمونه قدیمی شیشه های رنگی استین گلس
تکنیک استین گلس
مراحل ساخت و طراحی شیشه های استین گلس
1- انتخاب طرح کار
به منظور طراحی شیشه های استین گلس می بایست در ابتدای کار، الگوی مورد نظر و مطابق سلیقه مشتری انتخاب شده و برای ادامه پروسه آماده شویم
برای انتخاب الگو هیچ محدودیتی وجود ندارد و می توان با توجه به سبک دکوراسیون ساختمان انواع طرح های کلاسیک و یا سنتی را انتخاب نمود.
2- آماده سازی الگو
الگوی انتخاب شده را به منظور ثابت ماندن برای انجام عملیات و طراحی، بر روی میز مخصوصی میخ کوبی می کنند.
3- گزینش شیشه
در این مرحله می بایست شیشه را با توجه به طرح انتخاب شده و علایق شما انتخاب کنیم. سعی کنید رنگ های انتخاب شده با طرح و سایر اجزای منزل هارمونی رنگی داشته باشند.
ضمن ارائه سلایق حتما نقطه نظرات کارشناسان این حوزه را هم بشنوید چرا که به علت تجربه بالا در این تکنیک، با تنوع تنالیته ها و هارمونی رنگی به خوبی آشنا هستند.
شما می توانید از انواع مختلف شیشه های رنگی و تراش خورده استفاده نمایید مثل: شیشه سند پلاست، شیشه اسیدشور، شیشه بافت دار و …
4- منتقل نمودن طرح به شیشه انتخابی
به جهت دقت بیشتر طرح را پرینت گرفته و بر روی شیشه مورد نظر منتقل می کنیم.
5- برش با الماس
این مرحله نیاز به دقت و تجربه بالایی دارد تا شیشه ها با ظرافت تمام و بدون زدگی برش داده شوند. پس از برش توسط ابزار انبر شیشه گیر و انبر خط زن تیکه ها را تفکیک می کنیم.
6- بهره گیری از دستگاه ساب
توسط دستگاه ساب لبه های شیشه های برش داده شده را کاملا یکدست می کنیم تا ضمن جای گیری راحت تر کاملا صاف و تمیز باشند و حتی اگر قطعات کمی بزرگتر بریده شده باشند در این مرحله به طور دقیق اندازه گیری می شوند.
7- جای گذاری قطعات
قطعات توسط ابزاری به نام لدکیم(مفتول سربی) در محل مورد نظر تعبیه می شوند.
8- مونتاژ و لحیم کاری از مراحل ساخت و طراحی شیشه های استین گلس
در آخرین مرحله طراحی شیشه های استین گلس، پس از جایگیری تمام قطعات به طور دقیق، به منظور محکم شدن برش های لدکیم و فیکس شدن قطعات، آنها را لحیم می کنیم.
طراحی شیشه های استین گلس
ساخت درب با تکنیک استین گلس
درب استین گلس
طراحی درب های استین گلس
ساخت درب های استین گلس