هنگام انتخاب و تهیه سقف شیشه ای مناسب برای خانه خود، با اندازه ها و اسم های مختلفی مواجه خواهید شد، بنابراین بهتر است از قبل خود را با سقف های شیشه ای و انواع آن آماده کنید. وقتی نوبت به نصب سقف شیشه ای یا نورگیر در خانه می رسد، ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است، شیشه مناسب برای سقف باید ترکیبی از طراحی معاصر، راندمان حرارتی، ایمنی و امنیت باشد.
ویژگی های سقف شیشه ای
نورگیر و سقف های شیشه ای می توانند در منازل، ادارات و ساختمان های تجاری بکار گرفته شوند که به دو صورت فریم لس و دارای فریم تولید می شوند. سقف شیشه ای را می توان با خیال راحت در سراسر ساختمان استفاده کرد که با تامین منبع نور طبیعی نیاز به نور مصنوعی را کاهش می دهد و در عین حال با توجه به نوع شیشه، نیازهای عایق خورشیدی و حرارتی را برطرف می کند. سقف های شیشه ای به دو شکل ثابت و متحرک تولید می شوند که نوع ثابت آن با پنل های بزرگ و یک تکه برای آشپزخانه و بالکن ها و نوع متحرک آن بیشتر در ساختمان های تجاری استفاده می شود.
انواع مختلفی از شیشه ها با ویژگی های مات، رنگی، طرح دار و در انواع اشکال مختلف را می توان در سقف ها و نورگیرها بکار گرفت. همچنین محبوبیت استفاده از بلوک شیشه ای در دکوراسیون از قدیم نیز باعث شده این بلوک ها هم در سقف ها بکار گرفته شوند. یکی از مهمترین شرایط استفاده از سقف شیشه ای در تحمل و پشتیبانی دیوار و پایه های نگهدارنده می باشد که نیاز به تایید یک مهندس ساختمان واجد شرایط دارد.
چه نوع شیشه ای برای سقف ها مناسب است؟
مقرون به صرفه ترین شیشه ها برای استفاده در سقف و نورگیر دارای ضخامت 4-6 میلی متر هستند. به ندرت میتوان آنها را در اندازه ای بیشتر از 1000 میلی متر نصب کرد. برای استفاده از پنل های بزرگ تر در سقف شیشه ای باید شیشه را بر اساس مقررات ساختمانی انتخاب کرد. بسته به اندازه، ارتفاع و ساختار سقف شیشه ای و نورگیر، شیشه مورد استفاده کمی متفاوت خواهد بود. به طور کلی از شیشه های زیر برای این منظور استفاده می شود:
1- شیشه سکوریت برای نورگیر
شیشه سکوریت در برابر شکستگی تا 5 برابر مقاوم تر از شیشه استاندارد است. شیشه سکوریت شده برای قسمت بیرونی سقف شیشه ای ایده آل است، زیرا احتمال شکستگی را تا حد زیادی کاهش می دهد. همچنین اگر بشکند، به جای قطعات بزرگتر و خطرناک، به قطعات ریز متعدد با گوشه های گرد تبدیل می شود. به این ترتیب خطر آسیب به میزان قابل توجهی به حداقل می رسد. شیشه سکوریت سقفی بسیار بادوام و محکم است. علاوه بر این شیشه ها می توانند به راحتی نوسانات دما را تحمل کنند و به همین دلیل به عنوان شیشه سکوریت یا ایمن نیز شناخته می شود.
2- شیشه لمینت برای سقف شیشه ای
شیشه لمینت معمولاً برای مقاصد ایمنی و امنیتی در سقف ها و نورگیرهای شیشه ای استفاده می شود. این مدل از شیشه به جای شکستن در اثر ضربه های شدید، به سادگی ترک می خورد. در تولید این شیشه ها از لایه میانی PVB که به نگه داشتن لایه های شیشه در کنار هم کمک می کند استفاده می شود. در نتیجه خطر پرت شدن قطعات شیشه ای تیز را تا حد زیادی کاهش می دهد و دوام نورگیر شیشه ای را افزایش می دهد.
سایر انواع شیشه برای سقف ها و نورگیرها
سقف های شیشه ای اجازه می دهند نور طبیعی به صورت 24 ساعته جریان یابد. بنابراین باید طوری طراحی شوند که اشعه های مضر UV و دمای داخلی را کنترل کنند. گرمای خورشید نه تنها می تواند منجر به افزایش هزینه ها شود بلکه به مرور زمان می تواند لوازم خانه را دچار آسیب کند. وقتی صحبت از انواع شیشه سقفی و نورگیر بر اساس عملکرد به میان می آید، می توانید شیشه هایی با ویژگی های زیر را در نظر بگیرید:
1- شیشه با پوشش LOW-E برای نورگیر
این ویژگی که باعث عبور نور مرئی و جلوگیری از عبور اشعه مادون قرمز و UV می شود. همچنین راندمان حرارتی بهبود یافته را ارائه کرده و دمای ساختمان را حفظ می کند.
2- شیشه ضد آفتاب رنگی در سقف
این نوع شیشه مقاوم رنگی را می توان به عنوان قاب بیرونی در ترکیب با شیشه لمینت با روکش LOW-E استفاده کرد. این مدل مزیت بیشتری در کاهش گرمای خورشید در ماه های تابستان و صرفه جویی در هزینه ها به ارمغان آورد.
3- شیشه کنترل خورشیدی برای سقف و نورگیر
این نوع شیشه دارای یک پوشش ویژه است که درصد زیادی از اشعه UV را منعکس کرده و بدون رنگ به نظر می رسد. شیشه کنترل خورشیدی اغلب به عنوان 70/30 توصیف می شود. به این معنی که 70٪ نور را انتقال می دهد، اما تنها 30٪ از گرمای خورشید وارد ساختمان می شود.
ایمنی بیشتر در سقف و نورگیر شیشه ای
در بسیاری از موارد امنیت بیشتری از سقف های شیشه ای انتظار میرود. مانند واحد های تجاری یا خانه هایی که میخواهند ریسک سرقت را به حداقل برسانند. در چنین مواردی می توان از چند لایه شیشه های ایمنی استفاده کرد.
1- سقف شیشه ای دو لایه
اکثر محصولات موجود در بازار برای سقف شیشه ای DGU (واحدهای دو جداره) هستند. شیشه های تک جداره وظیفه ایمن نگه داشتن ساختمان را اجرا نمی کنند. در انواع سقف های شیشه ای ثابت و متحرک ضخامت شیشه 4 میلی متر کافی نیست. بهتر است هر نوع شیشه سقفی که انتخاب کردید با ضخامت 6 میلی متر باشد. اکثر سقف های شیشه ای و نورگیرهای موجود در بازار از 2 لایه شیشه سکوریت تشکیل میشود. شما می توانید یک لایه لمینت و یک لایه سکوریت انتخاب کنید. شیشه داخلی بسته به موقعیت و ارتفاع از سطح زمین ممکن است سکوریت یا لمینت باشد.
راه حل اقتصادی را برای سقف شیشه ای ساختمان های مسکونی ( که در آنها ارتفاع سقف بیش از 5 متر نباشد) شسشه دو لایه میباشد. اگر ارتفاع بیشتر از این باشد، باید از شیشه لمینت برای لایه داخلی استفاده شود. اما در هر صورت بهترین گزینه برای لایه بیرونی شیشه سکوریت است.
2- سقف های شیشه ای سه لایه
انتخاب نوع شیشه مناسب برای سقف و نورگیر بسته به محصول، اندازه و ساختار شیشه متفاوت است. در انواع سه لایه سقف های شیشه ای، واحد شیشه ای از سه جداره با حفره ای تشکیل می شود که با گاز کریپتون یا آرگون پر خواهد شد که به طور قابل توجهی بهره وری انرژی آن را بهبود می بخشد. باز هم در هر صورت انتخاب لایه بیرونی شیشه مناسب برای نورگیر باید شیشه سکوریت باشد و قویاً یک لایه داخلی شیشه لمینت برای کاهش احتمال آسیب توصیه می شود.