انتخاب رنگ نمای بیرونی ساختمان

1398/10/11 ۱۲:۰۲ ب٫ظ

رنگ نمای بیرونی ساختمان از مسائل تزئین نمای خارجی ساختمان می باشد. رنگ آمیزی نمای ساختمان یکی از روش های مقرون به صرفه تزئین نمای بیرونی می باشد. رنگ از جمله مصالح کاربردی هم در نمای داخلی و بیرونی یک ساختمان می باشد.

رنگ نمای بیرونی ساختمان جهت رنگ آمیزی سطوح خارجی یک ساختمان به کار می رود به همین دلیل هم هست که این نوع رنگ ها نباید گرد و غبار را به خود جذب کنند و سازگار با محیط زیست باشند. رنگ های نما باید ضد آب و با دوام  بالا باشند. رنگ های نما در انواع مختلفی موجود می باشند.

رنگ نما

همانطور که گفته شد رنگ نما رنگی ضد آب است. این رنگ ها برپایه اکریلیک و در ترکیب با افزودنی‌های سیلیکونی به دست می‌آیند. رنگ نما علاوه بر لایه تزیینی نمای بیرونی ساختمان باید عملکرد کاربردی نیز داشته باشند. رنگ نما مانع هدر رفتن حرارت از طریق دیوار، و محافظت از بنا در مقابل رطوبت می‌شود. از ویژگی های کاربردی رنگ نما می‌توان به‌ این مورد اشاره کرد که می توان رنگ‌های قبلی را روی رنگ قدیمی زد.
رنگ نمای بیرونی ساختمان

انوع رنگ نمای ساختمان

رنگ های متفاوتی در بازار موجود هستند که می توان به برخی از آن ها اشاره کرد:

  • رنگ اکرلیک
  • رزین آکریلیک
  • رنگ کنیتکس
  • رنگ‌روغنی
  • رنگ استخری
  • رنگ اپوکس
  •  رنگ نانو
در ادامه به نکات مهم در انتخاب رنگ نمای بیرونی ساختمان اشاره خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید…

انتخاب رنگ نمای بیرونی ساختمان

قدمت ساختمان

قدمت ساختمان اولین موردی می باشد که قبل از انتخاب رنگ باید به آن توجه کرد. برای رنگ آمیزی نمای ساختمان های قدیمی بهتر است که این مسئله را با یک کارشناس معماری درمیان بگذارید. چرا که آنالیز کردن رنگ قبلی مهم ترین مسئله در انتخاب رنگ جدید می باشد.

محل قرارگیری ساختمان

ساختمان هایی که در محله ی تاریخی قرار دارند بهتر است از رنگ هایی منطبق با سبک محله انتخاب شود.

توجه ساختمان های همسایه

توجه کردن به نمای ساختمان های همسایه نیز از نکات مهم در رنگ آمیزی نمای ساختمان می باشد. این نکته به این معنا نیست که دقیقا رنگ نمای ساختمان های همسایه را تکرار کنید. بلکه باید باید از آن ایده بگیرید. به این مسئله توجه کنید که درست است که ساختمان شما باید خاص باشد اما به شکلی نوع جداافتاده ای باشد.

رنگ نمای بیرونی ساختمان

رنگ جزئیات نما

منظور از جزئیات نما لبه پنجره، در، بام و تراس می باشد. برای رنگ آمیزی جزئیات نما باید از رنگ های مکمل یا روشن از رنگ نمای اصلی استفاده شود. به این نکته دقت کنید که انتخاب تعداد رنگ ها به مساحت نما و میزان جزئیات آن بستگی دارد.

تغییر رنگ نما در گذر زمان

با گذر زمان رنگ ها تغییر می کنند بنابراین سعی کنید رنگ های خیلی روشن و خنثی نظیر سفید و خاکستری روشن را انتخاب نکنید. رنگ های روشن سطح ساختمان را وسیع تر نشان می دهند. اما کثیفی را نشان می دهند.

دیدگاه تان را بنویسید

نظر خود را درباره این مقاله بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *