فهرست مطالب :
Toggleبه جهت آشنایی با لوستر تیفانی بهتر است ابتدا با این هنر و تاریخچه آن آشنا شد. هنر متصل کردن شیشه های طرح دار و رنگی را با یکدیگر به واسطه فلز های مخصوص که در نهایت سبب خلق آثاری بی نظیر خواهند شد هنر استین گلس و تیفانی می نامند. فرق این دو تکنیک در این می باشد که در تکنیک استین گلس فلز اتصال دهنده تکه های شیشه سرب و در تکنیک تیفانی مس می باشد.
تکنیک تیفانی که در ابتدا با خلق شیشه و پنجره شروع شد و بعد ها به جواهرات، اکسسوری و لوستر تیفانی رسید توسط فردی آمریکایی به نام لوئیس کامفورت تیفانی ابداع شد.
استعداد لوئیس تیفانی هنگامی تجلی یافت که او در حال تلاش برای ساختن پنجره هایی با شیشه های رنگی بود، در مدارس آن زمان موزاییک های مسطح را توسط سرب به یکدیگر می چسباندند، اما لوییس این امر را به شکلی متفاوت پیاده کرد، وی هر تکه شیشه را با نوار برنز پیچاند و بعد فلز را لحیم کاری کرد. این تکنیک به جهت ساخت انواع لامپ ها، تابلوها، پنجره و در نهایت به سوی ساخت لوستر و آباژور کشانده شد. البته که در آن دوره شکل و شمایل وسایل و متریال های استفاده شده به شکل امروزی نبود و نمونه های بسیار ساده تری را شامل می شد.
البته در ساخت لوسترهای فعلی، علاوه بر گسترش تکنیک قدیمی از هنر معماری ایرانی نیز الهام گرفته شده است.
شیشه های استفاده شده در تکنیک تیفانی در هر المانی که استفاده شده باشند بدون شک منظره ای فوق العاده خواهند داشت، مخصوصا اگر این تکنیک در ساخت لوستر بکار برده شده باشد جلوه ای محسور کننده ایجاد خواهد کرد چرا که با عبور نور از بین خطوط، رنگ های متفاوت و طرح های منحصر بفرد سبب انعکاس نور بر روی دیوار و سقف شده و جلوه ای رویای و درخشان خلق خواهد کرد.
بدون شک در این هنر ظرافت و دقت حرف اول را خواهد زد و در مرحله دوم داشتن علم شناسایی رنگی ها اهمیت دارد چرا که این امر هرچه متبحرانه تر انجام گیرد نتیجه ای زیباتر خواهد داشت.
با تکنیک تیفانی می توان انواع آباژور ، چراغ و لوستر ها را ساخت و یکی از مزیت های بسیار خوب این روش همین موضوع است که محدودیتی برای ترکیب رنگی و طرحی وجود ندارد و می توان انواع ایده ها را برای این وسایل پیاده کرد.
آباژور و لوستر تیفانی را می توان در اشکال هندسی و منظم و یا فرم بدون تقارن و طرح های سنتی اجرا کرد.
در معماری های ایرانی هنگام تابش نور خورشید به پنجره های ارسی، بازتاب نور های زیبایی از شیشه های رنگی و نقش های گره چینی بر روی سطح کف و دیوار ها نقش می بست که تلالو رنگی زیبایی را حاصل می شد. این لوستر ها نیز با الهام گرفتن از همین درب و پنجره ها می باشد.
لوستر و آباژور تیفانی برای انواع محیط ها و فضا ها مثل: اتاق خواب، اتاق کودک، ورودی پذیرایی، راهروها و حتی مکان های بزرگتر مثل لابی هتل ها، کتابخانه، مجتمع های تجاری و تفریحی و … قابل اجرا می باشد.