شاید بارها برای شما پیش آمده باشد که برای ملاقات پزشک معالج خود ساعتها در مطب وی معطل شده باشید. اصول طراحی داخلی مطب پزشکان باید به گونه ای باشد که تمام نکات ایمنی و بهداشتی مورد نیاز آنجا در رعایت شده باشد. انتخاب ترکیب رنگ مناسب و همچنین نورپردازی درست باعث می شود تا فضای دلپذیری را ایجاد نماید تا مراجعه کنندگان از گذراندن زمان برای درمان و چه برای انتظار خسته نشوند و روحیه خوب مریضان حفظ شود. در برخی مواقع شما حال خوشی ندارید و با مشکلی که از آن رنج می برید در مطب پزشک معالجتان منتظر می مانید، فضای مطب باید به گونه ایی باشد که شما به راحتی و با آرامش بیشتر زمان خود را سپری نمایید و در آسایش منتظر بمانید تا نوبت شما فرا برسد.
بنابراین با توجه به این که امروزه همه چیز رقابتی شده است، آسایش مریضان حاضر در مطب هم روی تعداد مریضانی که می خواهند به پزشک مراجعه نمایند تاثیر مستقیم دارند. این موضوع برای بسیاری از پزشکان دارای اهمیت فراوانی می باشد.
امروزه نمی توان اهمیت طراحی و دکوراسیون مطب را نادیده بگیرید. بیمارانی که به دکوراسیون داخلی منزل اهمیت زیادی می دهند زمانی که وارد مطبی شیک و مدرن شوند ناخود آگاه احساس راحتی و آرامش خواهند کرد. جالب است بدانید وقتی مطب دارای دکوراسیون مدرن و شیکی باشد ناخود آگاه این موضوع را به بیماران منتقل می کند که پزشک معالج و پرستاران آن مطب افرادی کاملا متخصص و آگاه به علم روز دنیا می باشند و حس اعتماد بیشتری خواهند داشت.
مرتبط : دیوارپوش استیند گلس در طراحی داخلی
فهرست مطالب :
Toggleقطعا این موضوع را می دانید که روانشناسان برای هر رنگی مفهومی خاص را در نظر گرفته اند، که دانستن آن به طراحان داخلی کمک بسیار مهمی کرده است تا فضای داخلی هر مکانی را به یک محیطی کاملا آرامبخش و به دور از هرگونه استرس برای ساکنان آنجا مبدل سازند. مطب پزشکان محیطی است که بیماران با توجه به داشتن هرگونه دردهای فیزیکی و روحیشان با هدف بهبودی کامل و درمان به آنجا مراجعه می کنند و با تمام وجود نیاز به آرامش دارند. ممکن است شما بتوانید رنگ مورد علاقه خود را با رنگ هایی که ترکیب خوبی دارند انتخاب نمایید. اما باید همواره به یاد داشته باشید که قرار است هرگونه استرس و تشویش و ترس را از بیماران دور نمایید و رنگ های به کار رفته در دکوراسیون مطب می تواند شما را در این امر یاری نماید پس باید به رنگ اهمیت زیادی بدهید.
زمانی که انواع سبک ها در دکوراسیون داخلی را بررسی می کنیم به این نتیجه می رسیم که رنگ های خنثی با یکدیگر ترکیب شوند محیطی دلپذیر و خوشایند را می سازند این رنگ ها شامل بژ، کرم و سفید می باشد. گروه رنگ های روشن باعث انعکاس نور نیز می شوند و همچنین محیط مورد نظر را دلبازتر و روشن تر و بزرگ تر جلوه می دهند. اگر بیمار در اتاقی که نشسته است احساس خفگی و دلگیری کند خود به خود عصبی شده و تحملش را از دست می دهد.
حال چه رنگی مناسب مطب پزشکان است؟ به نظر شما کسی هست که از تماشای آسمان آبی و یا دریای بی کران لذت نبرد؟ و یا کسی هست که از دیدن درخت و سبزه و چمن حالش خوب نشود؟ سبز و آبی جز رنگ هایی هستند که حال خوبی را در افراد ایجاد می کنند.
و اگر رنگ قهوه ایی را با یک رنگ روشن تر ترکیب کنید ظاهری مدرن در فضا ایجاد می نمایید، که امروزه این ترکیب و سبک مدرن برای خیلی ها جذاب است.
در صورتی که رنگ های قرمز، زرد و مشکی رنگ های مناسبی برای مطب نیستند زیرا این رنگ ها در افراد ایجاد هیجان می کند و بیماران نیازی به هیجان ندارند. همچنین رنگهای بنفش و خاکستری نیز به علت آن که انرژی خاصی همراه ندارند رنگ های خوبی نیستند و باعث ایجاد اضطراب نیز می شوند.
برای انتخاب میز منشی مطب یا کلینیک باید دقیقا میزی را انتخاب نمایید که مطابق با نیازی های فضا باشد. معیارهای مانند اینکه قرار است چند نفر پشت این میز بنشینند و کار انجام دهند همچنین تعداد پرونده ها و نوع کار آنها بزرگی و کوچکی محلی که قرار است میز در آنجا قرار بگیرد در انتخاب میز منشی نقش دارند. نقطه کانونی هر مطب و اولین جایی که بیماران و همراهانشان بلافاصله بعد از ورود به آنجا مراجعه می کنند میز منشی می باشد که باید حس امنیت و راحتی با آن داشته باشند.
برخی میز ها که جلوی صورت منشی یک شیشه ضخیم می کشند و مراجعین مجبورند تا از طریق حفره های کوچک موجود بر روی شیشه با منشی یا پرستار صحبت کنند ابدا حس خوبی برای افراد را به همراه ندارد. اما میز منشی را آنقدر هم نباید بزرگ در نظر بگیرید که منشی یا پرستار در آن احساس امنیت نداشته باشد و تمام اسناد و مدارک آنها توسط بیماران قابل مشاهده باشد. صفحه مانیتور منشی یا پرستار باید از دید مراجعان حفظ شود و حریم خصوصی آنها تعیین شده باشد.
استفاده از متریال های مرغوب برای طراحی میز منشی ضروری می باشد زیرا مکررن به آن مراجعه می شود. چوب های با کیفیت و با مقاومت بالا همچون کرین، کوارتز از متریال های مناسب برای میز منشی هستند. گاهی اوقات برای میز منشی از انواع پارتیشن نیز استفاده می کنند.
شما می توانید با کمک مشاوران گروه آرچی تاج دکوراسیونی مدرن و زیبا برای مطب خود داشته باشید.
در تمام زمینه ها نور چشم نواز بوده و همچنین طراوت و زیبایی در فضا ایجاد می کند. یکی از مهم ترین موارد در طراحی دکوراسیون داخلی مطب پزشکان طراحی نور پردازی آنجا می باشد. استفاده از نورهای ملایم به صورت غیر مستقیم برای اتاق پزشک و اتاق انتظار بسیار مناسب هستند. در دیزاین دکوراسیون مطب پزشک می توانید از نورهای نقطه ایی استفاده نمایید تا فضای مطب خیلی پر نور نباشد. به این نکته توجه داشته باشید که اگر از نور پردازی ملایم استفاده نمایید فضای دنج و آرام را در مطب پزشک ایجاد کرده ایید. استفاده از آیینه در دکوراسیون مطب باعث بزرگ تر جلوه دادن محیط می شود همچنین نورهای کار شده در فضا را منعکس می کند. استفاده از رنگ های ملایم تاثیر زیادی در ایجاد آرامش درونی بیماران دارد.
یکی دیگر از اصول مهم در طراحی مطب جدا کردن سالن انتظار با بخش درمانی می باشد که معمولا به وسیله ی درب و یا راهرو هایی کوتاه این کار را انجام می دهند. طراحی دکوراسیون مطب دندانپزشکی امروزه بر اساس اصول مهندسی و با توجه به نیاز افرادی که در آن مطب کار می کنند و یا مراجعین آنجا انجام می گیرد. طراحی با این اصول صرفا با توجه به تجهیزات و ابزارهایی که در آنجا قرار می گیرند انجام نمی شود.
طراحی دکوراسیون داخلی مطب باید به گونه ایی باشد که به بیماران نشان دهد که پزشک متخصص قرار است در آنجا چه خدماتی را به آنها ارائه دهد، خدمات درمانی باید در محیطی امن، زیبا و مطمئن انجام شود در صورتی که پزشک دارای تخصص خاصی مانند اطفال، جراحی و … باشد بهتر است دکوراسیون مطب را متناسب با آن انتخاب نماید. برای دیزاین دیوارها از بروشور و یا عکسهایی که مرتبط با تخصص خود است استفاده نمایند. برای جلب اعتماد بیماران باید مدارک و سوابق تحصیلی خود به همراه لوح های تقدیر کسب شده اش را در محلی مناسب به نمایش بگذارد.
همچنین دستشویی و آبخوری مطب باید بسیار تمیز و بهداشتی باشد و همچنین بوی مطبوعی داشته باشد تا بیماران در زمان انتظار با خیال راحت از آنجا استفاده نمایند. برخی مطب های پزشکان دارای مکانی برای بازی کودکان می باشند به خصوص متخصصینی که مراجعینشان کودکان هستند زیرا کودکان توان و تحمل صبر و انتظار در مطب پزشک را ندارند.
اگر در طراحی دکوراسیون داخلی مطب تمام اصول مهندسی را به خوبی رعایت نمایید در نتیجه محیطی آرامش بخش، کاربردی، در عین حال زیبا و راحت را خواهید داشت که ایم امر موجب شده تا مطب به یک مکان شاد تبدیل شود و گروه درمانی و پرسنل انجا نیز فعال و پر کار باشند.
سالن نتظار مطب باید به درستی طراحی شود زیرا اگر به درستی طراحی نشود مشکلاتی را به همراه خواهد داش. سالن انتظار کوچکی که فضای نشستن کافی نداشته باشد خسته کننده است و برای بیماران خوشایند نیست. بهتر است بخش زیادی از مطب را به این قسمت اختصاص دهید. برای جلوگیری از خسته کننده بودن فضا تعدادی مجله و کتاب و یا تلوزیون در اختیار مراجعین قرار دهید.
کار دیگری که ما به شما توصیه می کنیم انجام دهید استفاده از فضای سبز در مطب است زیرا علاوه بر زیباتر شدن محیط حس ارامش را نیز افزایش می دهد. البته این فقط یک پیشنهاد برای شماست شما می توانید به دلخواه خودتان از آن استفاده کنید یا استفاده نکنید. پیشنهاد ما به شما برای تلطیف کردن فضای مطب استفاده از گل و گیاهان سرسبز و با طراوت می باشد. همچنین گیاهان با ایجاد اکسیژن باعث بهتر شدن هوای مطب می شوند و وجود انها سرشار از انرزی مثبت است.
بنابراین باید گفت که امروزه برای طراحی مطب حتما از کارشناسان طراحی که در این زمینه تخصص دارند کمک بگیردی زیرا عوامل زیادی در طراحی یک مطب کاربردی تاثیر دارند گروه طراحی دکوراسیون آرچی تاج می تواند شما را در این امر مهم یاری نماید.